ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали бізнесмена, який привласнив 3,5 млн грн з бюджету

Ольга Денисяка

|

Директора товариства підозрюють у заволодінні близько 3,5 млн грн з бюджету Яворівської громади. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний заволодів грошовими коштами комунального підприємства.

В грудні 2022 року між одним із комунальних підприємств Яворівського району та приватним підприємством було укладено договір, згідно умов якого фірма фігуранта зобов’язувалась поставити і в подальшому зберігати щебінь гранітний та вапняк у визначеному розмірі. Проте, вказані товари у передбачених обсягах не були поставлені.

«Попри це, фігурант вніс до офіційного документа – акту прийому-передачі неправдиві відомості, де значно завищив фактичну кількість поставленого товару. На підставі останнього комунальним підприємством було перераховано кошти суб’єкту господарювання», – йдеться в повідомленні.

Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на суму близько 3,5 млн грн.

Директору товариства повідомили про підозру. Йому інкримінують розтрату ввіреного чужого майна шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). Слідчі дії тривають.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *