ОСТАННІ НОВИНИ

Ексголова Золочівської громади підробила рішення сільради та безкоштовно віддала землі на 2 га

Анастасія Диняк

|

Золочівській громаді на Львівщині суд повернув шість земельних ділянок загальною площею понад два гектари. Про це повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Так, йдеться про земельні ділянки, які знаходяться в межах одного із сіл Золочівської територіальної громади. Їх загальна площа становить понад 2 гектари.

Встановлено, що колишня голова територіальної громади підробила рішення сесії сільської ради. Внаслідок чого із комунальної власності громади незаконно вибуло ряд земель сільськогосподарського призначення, які були безкоштовно передані у приватну власність громадянам.

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до суду з позовами про повернення у комунальну власність незаконно переданих земельних ділянок. Суд задовольнив позови в повному обсязі.

Наразі рішення суду реально виконані, внесено відомості в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та повернуто земельні ділянки у комунальну власність.

Зазначимо, прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо сільської голови за факом службового підроблення та зловживання владою (ч.1 ст.366, ч.2 ст.364 КК України). Судовий розгляд наразі триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *