ОСТАННІ НОВИНИ

Україна побила літній рекорд споживання електроенергії

Маркіян Рой

|

Вчора, 16 серпня, на території України був зафіксований новий літній рекорд споживання електрики – генерація не змогла покрити пік споживання ввечері, тож з Румунії здійснювалась аварійна допомога. Про це повідомили в пресслужбі «Укренерго».

Новий рекорд в енергосистемі зафіксували у середу о 21:00, і цей показник на 0,4% перевищив попередній максимум 19 липня. Генерації та імпорту не вистачило для покриття потреб населення через зменшення світового дня та хмарну погоду в деяких регіонах. Як наслідок, сонячні електростанції виробляли менше електроенергії у вечірні години, коли споживання було найвищим.

Тому  «Укренерго» брало аварійну допомогу у Румунії з 19:00 до 22:00 потужністю 400 МВт щогодини для забезпечення споживання. Оператор наголошує, що аварійна допомога – це останній інструмент подолання дефіциту потужності в енергосистемі, і вартість такої електроенергії висока.

Наразі у ході підготовки до зими тривають ремонти на багатьох теплових та гідроелектростанціях, а також на деяких атомних енергоблоках. Відтак в енергосистемі дуже обмежені можливості для покриття високого споживання.

У четвер, 17 серпня, експорт електроенергії з України не здійснюється, натомість триває імпорт зі Словаччини та Молдови в ранкові та вечірні години з максимальною потужністю в окремі години до 645 МВт.

Нагадаємо, що у суботу, 5 серпня, Національна енергетична компанія «Укренерго» зафіксувала найбільший максимум споживання в енергосистемі за всі вихідні літа.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *