ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція відкрила кримінал через побиття трансгендерної військової у Львові. Доповнено

Ольга Денисяка

|

Ввечері 15 серпня у Львові побили трансгендерну жінку. Поліція відкрила кримінальну справу та розшукує нападника. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

16 серпня до поліції із заявою про побиття звернулась трансгендерна жінка. У її заяві вказано, що напередодні, 15 серпня, близько 22.20 на вулиці Староєврейській у Львові невідомий чоловік завдав їй кількох ударів в обличчя.

За вказаним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Дії зловмисника кваліфіковані за частиною 1 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Наразі поліцейські здійснюють необхідні заходи для встановлення особи зловмисника та притягнення його до відповідальності.

Доповнено від 21 серпня: правоохоронці розшукали та затримали нападника. Ним виявився 22-річний уродженець Рівненщини. Йому інкримінують вчинення умисних дій, спрямованих на пряме обмеження прав за ознаками статі, інших переконань, поєднаних з насильством (ч. 2 ст. 161 КК України).

Зазначимо, постраждалою є трансгендерна військова Хелен, яка приїхала до Львова у відпустку на похорон своєї мами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *