ОСТАННІ НОВИНИ

На Житомирщині голова ВЛК вимагала гроші за визнання чоловіка небоєздатним

Анастасія Диняк

|

На вимаганні хабара правоохоронці викрили голову військово-лікарської комісії Житомирщини та її спільників. Вони за гроші допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації та виїхати за кордон. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Так, йдеться про голову ВЛК Житомирського військового шпиталю – заступницю головного лікаря обласної клінічної лікарні, завідувачку центру клінічної імунології та алергології і адвоката.

За даними слідства, підозрювані вимагали та одержали від військовозобов’язаного 2 500 доларів. За ці кошти вони обіцяли встановити йому діагноз, який є підставою для визнання чоловіка непридатним до військової служби із подальшим виключенням з військового обліку за рішенням ВЛК.

Це надавало військовозобов’язаному можливість ухилитися від призову під час мобілізації та безперешкодно перетинати державний кордон України.

Правоохоронці затримали усіх трьох співучасників після одержання другої частини коштів.

Під час обшуків у підозрюваних виявлено та вилучено документи та грошові кошти.

Їм інкриміновано вимагання та одержання неправомірної вигоди, а також сприяння організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 332) ККУ.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *