ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині оголосили жалобу: 7 загиблих 13 поранених

Ольга Денисяка

|

У неділю, 13 серпня російські війська впродовж дня обстрілювали Херсонську область. Внаслідок обстрілів 7 осіб загинуло, 13 дістали поранень. Про це повідомив очільник МВС Ігор Клименко.

Станом на 17:00 внаслідок військової агресії росії у Херсонській області постраждало 20 осіб: з них 7 загиблих (5 – у Широкій Балці, 2 – у Станіславі), 13 поранених (по 3 – у Херсоні та Бериславі, по 2 – у Станіславі та Комишанах, по 1 – у Велетенському, Золотій Балці та Новокаїрах).

Водночас голова Херсонської ОВА Олесандр Прокудін заявив, що понеділок, 14 серпня, на Херсонщині оголошено День жалоби за вбитими росією.

«Софійці було лише 23 дні від народження, її братику Артему – 12 років. Сьогодні їх разом з татом та мамою вбила росія. Також у Широкій Балці терористи обірвали життя 67-річного місцевого жителя.   У Станіславі через ворожий удар загинув пастор християнської церкви Тачишвілі Микола Миколайович та його односелець. Віряни згадують про нього, як добру та світлу людину.  Мої щирі співчуття рідним, вічна памʼять невинно вбитим», – написав Прокудін.

У прокуратурі повідомили, що розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Додамо, що зранку російські окупанти обстріляли Херсонську область. У Широкій Балці вбили сім’ю – батьків та двох дітей – 12-річного хлопчика та ще 23-денне немовля.

Пізніше вдень окупанти знову атакували Херсонщину – скинули вибухівки з БПЛА та обстріляли обласний центр – 3 цивільних були поранені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *