ОСТАННІ НОВИНИ

Померла актриса театру Марії Заньковецької Лідія Остринська

Андрій Котенський

|

Померла актриса Львівського національного театру імені Марії Заньковецької, народна артистка України Лідія Остринська. Про це повідомила редакторка театру імені Марії Заньковецької Леся Кічура.

Актрисі було всього 56 років.

«Сумна звістка з Театру Марії Заньковецької. Померла народна артистка України Лідія Остринська. Царствіє Небесне. Лідії Анатоліївні було 56 років», – повідомила Леся Кічура.

«Актриса-заньківчанка з самобутнім «нервом», неповторної глибини мецо-сопрано», – згадують про Лідію Остринську колеги. – Її багатий репертуарний лист нагадує про такі унікальні її ролі, як Кенді Стар в «Польоті над гніздом зозулі», Настасія Пилипівна в «Ідіоті», В’язопуріха в «Історії коня», леді Макбет в «Макбеті», Мотря в «Кайдашевій сім’я», а глядач сьогодні знає та любив Лідію як Одарку в «Сватанні на Гончарівці», Беттіну в «Циліндрі», Надію в «Кризі», Наталю в «Останньому гречкосії», а також як яскраву солістку оркестру театру імені Марії Заньковецької із різноплановим пісенним репертуаром».

Прощання з Лідією Остринською відбудеться у вівторок, 15 серпня, о 11:00 у фоє театру.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *