ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні досі не конфіскували 88 компаній російських бізнесменів, які обслуговують ВПК РФ

Маркіян Рой

|

В Україні досі залишаються не конфісковані  88 комерційних компаній, які прямо чи опосередковано належать 25 російським олігархам та допомагають роботі військово-промислового комплексу країни-агресора. Про це повідомляє проєкт Trap Aggressor від аналітичного центру StateWatch.

Серед найбільших власників бізнесу в Україні російський олігарх Михайло Фрідман.

«Попри втрату «Альфа-банку» в Україні після нещодавньої націоналізації банку, наразі він прямо чи опосередковано володіє частками у структурі власності мобільного оператора «Київстар», підприємств з виробництва води «Моршинська» та «Миргородська», компанії «Альфа Страхування» тощо», – йдеться у повідомленні.

Численні журналістські розслідування доводять, що компанії російської групи “Альфа” Михайла Фрідмана фінансували російські військові заводи, а також надавали послуги страхування для Росгвардії.

Російський олігарх Алєксей Мордашов володіє Україні туристичним агентством «Tui» та компанією «Северсталь-дистрибуція». Російська корпорація «Северсталь» Мордашова постачала російським військово-промисловим заводам понад десять марок сталі.

Греко-російський бізнесмен Іван Саввіді володіє в Україні компанією з виробництва продукції із пластмаси «Пентопак» та компанією з торгівлі «Атлантіс-Пак Україна», які раніше були арештовані та передані до АРМА. Його федерація “Греки Росії” передала автомобілі підвищеної прохідності та генератори «ДНР».

Також мають неконфіскований бізнес в Україні Вагіт Алекперов, Алішер Усманов, Юрій Ковальчук тощо.

Загалом за підрахунками аналітиків великим російським бізнесменам поки що в Україні належать як мінімум 88 компаній зі сфер енергетики, логістики, промисловості, готельного бізнесу тощо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *