Суд дозволив конфіскувати завод російського сенатора в Конотопі

Маркіян Рой

|

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення у справі за позовом Міністерства юстиції України про застосування санкції у виді стягнення активів у дохід держави до сенатора ради федерації рф. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства юстиції.

10 серпня 2023 Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення стягнути у дохід держави активи, що належать сенатору Ради Федерації РФ Сергію Калашникову.

Зазначається, що рішенням ВАКС у дохід держави стягнуто 100 % статутного капіталу ТОВ «Мотордеталь – Конотоп».

У міністерстві повідомили, що ТОВ «Мотордеталь-Конотоп» є одним із найбільших заводів у Європі, який займається виробництвом гільз циліндрів для автомобільних, тракторних, корабельних, тепловозних і стаціонарних двигунів внутрішнього згоряння. Історія підприємства бере свій початок у 1943 році, коли була організована робота машинно-тракторної майстерні для дрібного ремонту автомобільної та сільськогосподарської техніки. Відомими покупцями продукції компанії є Iveco, Mercedes-Benz, Man, Volvo, Renault, Scania, CAT, Rolls-Royce. Виробнича потужність підприємства — 5 000 000 гільз циліндрів на рік.

Довідка

Сергій Калашник – громадянин РФ, російський політичний діяч та підприємець, з 2011 року член партії «Єдіная Росія». З жовтня 2020 року обіймає посаду сенатора Ради Федерації федеральних зборів РФ.

Як політичний діяч Калашник у складі Ради Федерації РФ голосував за погодження законів РФ щодо ратифікації «договорів» про визнання так званих «ЛНР», «ДНР», а також після початку повномасштабного вторгнення голосував за погодження федеральних законів, що стосуються «легалізації» анексії територій України.

Також Калашник сприяв підготовці РФ до збройної агресії проти України шляхом постачання з підконтрольного підприємства продукції, яка використовувалась для виготовлення військової техніки.

Перебуває під санкціями України, США, ЄС, Великої Британії, Канади та інших країн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *