ОСТАННІ НОВИНИ

На Закарпатті збудують «сухий порт»

Анастасія Диняк

|

На Закарпатті у селі Горонда планують збудувати «сухий порт». Через нього експортуватимуть агропродукцію до Італії. Про це пише Бізнес.Район.

Так, село Горонда має стати регіональним хабом, що надає інтермодальну логістику та можливість зберігання зерна, рослинної олії та контейнерів.

Платформою для створення нового хабу стане «Страбичівський елеватор», який був введений в експлуатацію в грудні 1985 року. Там зберігалося до 82,5 тис. тонн зерна. З 1999 року елеватор був законсервований.

Для проєкту «сухого порту» потрібні були широка і вузька колії, а також зручне географічне розташування.

«На Закарпатті вузькі колії є в Чопі, Мукачеві та станції Батьово і Страбичево. Усюди, окрім Страбичівської, уже працював приватний бізнес. Тому ми вирішили відновити нашу вузькоколійку», – зазначив голова Горондівської громади Іван Туряниця.

Завдяки перевантажувальним можливостям із широкої колії (1520 мм) на вузьку (1435 мм), а також складським приміщенням і контейнерним рішенням проєкт покращить експорт українського зерна та соняшникової олії до країн ЄС.

На будівництво «сухого порту» виділять понад 40 гектарів землі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *