ОСТАННІ НОВИНИ

На окупованому Джарилгачі пожежі знищили всю заповідну зону

Маркіян Рой

|

На окупованому Джарилгачі вогнем знищена вся заповідна зона природного парку на території понад 1500 гектарів. Про це «Суспільному» повідомила директорка парку Ірина Сабашенко.

Зазначається, що вогнем знищена заповідна зона, де сконцентрована основна частина всіх степових екосистем острова та популяції всіх рідкісних тварин, які є на острові, а також концентрується найбільша кількість копитних.

«Наявні рослинні групи, які зараз знаходяться під загрозою зникнення, занесені до Зеленої книги України, належать до рідкісних і рослин, які зникають. Це угруповання формацій меч-трави болотної, ковили дніпровської, ковили волосистої, гвоздики бессарабської, золотобородника цикадового та інші», – повідомила директорка парку.

Директорка НПП додала, що збитки ще підраховують, але йдеться про мільярди гривень. Пожежа досі не вщухла.

На відновлення степової, лугової, солончакових ділянок потрібно в середньому від 4-5 до 8-12 років, говорить директорка національного парку. Тамариксові зарослі потребують від 15-30 років.

Водночас мешканка одного з окупованих населених пунктів на лівому березі Херсонщини розповіла журналістам, що дим над островом стоїть уже кілька днів. Пожежу видно з узбережжя Джарилгацької затоки за 10 кілометрів від нього.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *