ОСТАННІ НОВИНИ

Поплічники Медведчука планували держпереворот в Україні

Анастасія Диняк

|

Четверо поплічників зрадника Медведчука, які готували державний переворот в Україні, проведуть 5, 7 та 10 років за ґратами. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Серед засуджених – громадянин РФ, військовий розвідник за фахом, який був на «прямому» зв’язку з представниками адміністрації президента та спецслужб Росії.

Зловмисники планували «синхронізувати» державний переворот з початком повномасштабного вторгнення РФ. Тим самим сподівались допомогти агресору у якнайшвидшій окупації України.

За даними слідства, вони хотіли захопити владу через підконтрольні громадські організації у Києві та інших регіонах України.

Саме ці прокремлівські осередки мали ініціювати проведення в столиці так званих «національних зборів».

На цьому «форумі» його організатори планували «затвердити резолюцію» щодо «відсторонення від влади» вищого військово-політичного керівництва України.

При відмові – зловмисники планували перейти до «силового сценарію». Для цього вони формували власне «бойове крило», до якого намагались залучити пів тисячі озброєних осіб.

Для пошуку «кандидатів» використовували власні зв’язки серед прихильників рашизму.

У результаті багатоетапної спецоперації співробітники СБУ своєчасно викрили організаторів злочину, задокументували їхню підривну діяльність і затримали на початку повномасштабного вторгнення РФ.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ККУ і призначив росіянину – 10 років, організатору злочину – 7 років, а двом його спільникам – по 5 років ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *