ОСТАННІ НОВИНИ

Польща планує відправити 10 тисяч військових на кордон з Білоруссю

Ольга Денисяка

|

Міноборони Польщі планує на декілька тисяч збільшити кількість військових на кордоні з Білоруссю, щоб стримати агресора від нападу на країну, повідомляє Європейська правда.

«Близько 10 тисяч солдатів перебуватимуть на кордоні: чотири тисячі безпосередньо підтримуватимуть Прикордонну службу, а шість тисяч будуть у резерві», – йдеться в повідомленні.

За його словами, міністерство передислоковує війська « ближче до кордону з Білоруссю, щоб стримувати агресора, щоб він не наважився напасти»  на Польщу.

Він також додав, що «порушення польського простору білоруськими вертольотами не можна недооцінювати через підхід» Мінська.

«Це була чергова провокація. Все, що відбувається в Білорусі, координується з діями Росії», – уточнив Блащак.

У Польщі стали посилювати кордон із Білоруссю після того, як туди стали переміщуватися найманці угруповання «ПВК Вагнера». На початку липня на кордон відправили 500 поліцейських.

Також стало відомо, що Польща відправить дві тисячі військовослужбовців на кордон з Білоруссю для припинення спроб незаконного перетину кордону – удвічі більше, ніж просила Прикордонна служба.

1 серпня Міноборони Польщі заявило, що два білоруські вертольоти порушили повітряний простір країни. Мінськ це заперечує. Після цього Польща перекинула до кордону з Білоруссю бойові гелікоптери двох бригад польської армії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *