ОСТАННІ НОВИНИ

Як торгувати на криптовалютній біржі: ази для початківців

Омелян Шевчук

|

Кожен із сучасних успішних трейдерів колись був початківцем. Якщо раніше доводилося вчитися на власних помилках, то зараз є доволі багато інформації, що дозволить досягти успіху з мінімальними втратами.

Головне — не сумніватися у власних силах, знайомитися з новим для себе матеріалом та запам’ятовувати важливу інформацію. Потрібно не лише знати, яка ціна біткоїна чи іншої криптовалюти, але й мати власну стратегію, вміти коригувати дії в залежності від зміни обставин на ринку.

Цінні навчальні матеріали у вільному доступі представлені в спеціальному розділі біржі Binance. І новачок, і професіонал знайде тут корисні дані для себе, які допоможуть у майбутньому.

Головні правила торгівлі криптою

Звісно, не існує універсального набору дій, які гарантовано призведуть до успіху. Але певні правила дозволяють мінімізувати ризик припущення помилок. Серед основних рекомендацій, яких потрібно дотримуватися:

  • не варто витрачати всі наявні кошти на покупку єдиної криптовалюти, навіть якщо вона демонструє швидке зростання — коли трапиться різке просідання, то можна відкотитися в «‎мінус»;
  • потрібно вибрати найбільш перспективні варіанти криптовалют та розподілити між ними кошти;
  • будь-яка торгівля на біржі — довготривала гра, тобто не треба розраховувати на швидке збагачення за короткий час.

Кожна біржа дозволяє керувати процесами автоматично. Але на перших порах важливо зрозуміти принцип власних дій, тому краще оформляти угоди в ручному режимі.

Які є види стратегій?

Не кожен трейдер готовий до довготривалої торгівлі. В цьому випадку вибирають денні торги. Дехто помилково вважає, що покладатися треба лише на везіння або випадковість. Насправді є дві стратегії для денної торгівлі.

Одна з них — скальпінг. Це планомірне збільшення торгів, яке полягає у швидкому виході з угоди одразу після отримання прибутку. Дохід буде невеликим, а збільшити його можна за рахунок підвищення суми інвестицій.

Наступна стратегія денної торгівлі — арбітраж. В цьому випадку порівнюють ціни криптовалют на різних біржах. Тобто можна вигідно купити крипту на одній біржі, де вона дешевша, та продати її на іншій біржі, де вона дорожча. В цьому випадку також не вдасться швидко примножити капітал. Для отримання більших сум також необхідно вкладати більше.

Діапазонна торгівля

Методи торгівлі продовжують удосконалюватися. Серед  нових способів — діапазонні торги. При такому методі дії відстежують обставини, які можуть призвести до зміни курсу. Це можуть бути різноманітні події — від політичних змін у країнах до дописів відомих особистостей, які причетні до ринку криптовалют.

Найбільший прибуток приносять покупки крипти великими гравцями. Зазвичай такі операції здійснюються з певною періодичністю. Якщо виявити закономірність, можна добре заробити. Коли проводиться перекуповування криптовалюти, то це є свідченням про задоволення потреб великими гравцями, а якщо перепродаж — це доказ зворотного процесу. З набуттям досвіду в кожного трейдера з’являються власні методи поведінки на біржі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *