ОСТАННІ НОВИНИ

Митрополит ПЦУ заявив, що «влада вигадує війну». Церква каже, що це помилка

Анастасія Диняк

|

Митрополит Чернівецький і Буковинський Православної Церкви України Данило (Михайло Ковальчук) у зверненні до вірян заявив, що українська влада «вигадує війну». У ПЦУ запевнили, що священослужитель міг помилитися через стилістику мови і вік. Про це пише hromadske.

Митрополит ПЦУ сказав, що влада вигадує війну, у церкві назвали це помилкою

«Дорогі брати та сестри, дорогі паломники, ми схиляємось перед вами, тому що ви долаєте всупереч неможливому. Наша влада то вигадує війну, то боїться, щоб московські їх не засудили та не дозволяли нам вас зібрати в це святилище», – сказав митрополит у промові до вірян.

У пресслужбі ПЦУ відреагували на це та заявили, що митрополит Данило нібито мав на увазі офіційно встановлену заборону проводити масові паломництва в умовах воєнного стану.

«Але ця заборона на практиці не виконується всюди однаково: коли йдеться про заходи, які організовує московський патріархат, то їх проводять фактично без заборони. Можна навести приклади походів на Почаїв. Це, як можна зрозуміти з промови, і обурює митрополита Данила», – зазначив речник Київської Митрополії ПЦУ митрополит Євстратій (Зоря).

У ПЦУ також наголосили, що позиція церкви щодо війни «ясна, однозначна і багато разів засвідчена в документах і заявах».

«Означення “вигадана війна” категорично суперечить позиції ПЦУ і не може в жодному разі трактуватися не лише як офіційна думка Церкви, але і як думка на рівні окремих її представників. Цілком очевидно, що він (митрополит – ред.) абсолютно некоректно вжив словосполучення «вигадана війна» і тому має розʼяснити, що він зробив це помилково. Можливо, це сталося через його стилістику мови та вік (74 роки)», – додав речник.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *