ОСТАННІ НОВИНИ

Загиблому на війні чемпіону Європи Максиму Галінічеву просять присвоїти звання Героя

Андрій Котенський

|

В Україні збирають підписи за присвоєння звання Героя України 22-річному військовослужбовцю ЗСУ Максиму Галінічеву, який загинув 10 березня 2023-го в боях на Луганщині. Відповідну петицію зареєстровано на сайті Президента України.

22-річний Галінічев Максим Олександрович – дворазовий чемпіон Європи з боксу, фіналіст Юнацьких Олімпійських Ігор, був членом національної збірної України з боксу.

У травні 2022 року, він свідомо відмовився від участі в чемпіонаті Європи і пішов добровольцем захищати нашу країну в лавах 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади.

На війні Максим отримав два поранення і після кожного знову повертався на фронт боронити Україну. 10 березня 2023 року він загинув у Луганській області.

«Національна збірна команда України з боксу звертається до Президента України Володимира Зеленського із проханням присвоїти Максиму Галінічеву звання Герой України, адже він свідомо відмовився від успішної карʼєри в боксі та віддав найцінніше за свою країну – своє життя», – йдеться у петиції.

Також відомо, що у Максима Галінічева залишилась дружина та донька.

Наразі петицію підписало близько 7500 людей із 25 000 необхідних для розгляду.

Підтримати петицію можна за посиланням: Petition.president.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *