ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень РФ випустила по Україні 65 ракет і 178 ударних дронів, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Лише за один тиждень, з 31 липня по 6 серпня, російські війська атакували Україну 65 ракетами різних типів, 178 ударними дронами, 87 із них – «Шахеди». Про це сказав президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.

Незважаючи на активізацію терористичних обстрілів, українська ППО змогла збити, за словами президента, «суттєву частину» усіх повітряних цілей. Водночас він додав, що захист неба ще потрібно посилювати.

«Саме тут, у нашому небі, можемо довести, що терор програє. Всі разом можемо це довести, усі партнери. Дуже важлива відповідальна позиція кожного з партнерів щодо постачання систем ППО і ракет до них. Повний захист від терору потрібен тут, щоб потім не довелося думати, як захистити від нього ще й інші народи. Україна може виграти цю битву, і наш повітряний щит згодом гарантуватиме безпеку всієї Європи», – підкреслив Володимир Зеленський.

Також глава держави розповів, що західні системи ППО, надані Україні, є дуже ефективними. Тому він подякував усім західним партнерами за таку допомогу.

«Заслухав доповідь щодо використання нашими воїнами передових систем ППО, “Петріотів” та “Айрісів”, які ми отримали від партнерів. Дякую кожній країні, кожному лідеру, які допомогли з ними! Потужні системи, дуже ефективні. Вони вже дали вагомий результат. І не лише Україні. Бо кожне знищення російських ракет у нашому небі, а особливо таких як аеробалістичні «Кинджали», якими російські терористи довго хвалилися», – додав президент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *