ОСТАННІ НОВИНИ

Харківський залізничник зливав росіянам позиції Сил оборони

Анастасія Диняк

|

У Харкові викрили залізничника, який зливав дані про переміщення українських захисників та військової техніки на території міста та області. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

Так, за даними слідства, працівник однієї з місцевих залізничних станцій, маючи проросійські погляди, активно допомагав Збройним силам РФ.

Зокрема, він фіксував дані про розташування української військової техніки, особового складу Сил оборони, а також об’єктів критичної інфраструктури на території Харкова та області.

Зібрану інформацію коригувальник зливав у проросійський Телеграм-канал. Ці дані окупанти використовували для планування та здійснення вогневих ударів по підрозділах Сил оборони та об’єктах критичної інфраструктури.

У ході обшуку за місцем мешкання підозрюваного виявлено та вилучено докази його протиправної діяльності.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у зборі та поширенні інформації про розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2) ККУ. Йому загрожує до восьми років ув’язнення.

За клопотанням прокурорів підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *