ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині 5 днів палає острів Джарилгач: окупанти не намагаються приборкати пожежу

Ольга Денисяка

|

Протягом п’яти днів палає найцінніша степова ділянка в Джарилгацькому національному природному парку, який тимчасово під контролем російських окупантів. Про це повідомили у пресслужбі UNCG.

Уже 5 днів палає цінна степова частина на Джарилгачі – UNCG

Так, з перших днів повномасштабного вторгнення Джарилгач перебуває в окупації. Забезпечити його збереження спеціальна адмінстрація національного парку не може.

«Ділянка, що горить протягом 5 днів, – зона абсолютної заповідності у національному парку, де обмежене навіть відвідування людьми. Тут зосереджена основна частина всіх степових екосистем острова (решта території в різній мірі заболочена або періодично підтоплюється) та популяції всіх рідкісних степових тварин, які є на острові», – йдеться  у повідомленні.

Зазначається, що саме на цій ділянці концентрується найбільша кількість копитних, що мешкають на Джарилгачі. Ця територія отримала охоронний статус як заказник ще в 1974 році, за 35 років до створення національного парку.

«Без сумніву, пожежа, яку ніхто навіть не намагається загасити, принесе колосальні втрати біорізноманіттю острова», – додали в UNCG.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *