ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська велогонщиця Олена Старікова завершила кар'єру

Ольга Денисяка

|

Віцечемпіонка Олімпіади-2020 з велотреку Олена Старікова завершила професійну кар’єру. Про це спортсменка повідомила Суспільному.

27-річна Старікова свій останній старт у кар’єрі провела у червні 2023 року у рамках чемпіонату України. До заявки збірної України на ЧС-2023, який цими днями проходить у шотландському Глазго, Олена не потрапила. Також вона не змагалася на Євро-2023, що проходив у лютому.

У 2021-2022 роках Старікова була єдиною представницею України в новій Лізі чемпіонів з велотреку від Міжнародного союзу велосипедистів (UCI). У 2022-му виграла етап у Лондоні в змаганнях зі спринту.

Ще у 2022-му Старікова виступала на найвищому рівні чемпіонату Європи в Мюнхені: стала другою в розділці (500 метрів) та третьою в кейріні. Тоді на змаганнях у Німеччині спортсменка заявляла про намір виступити на Олімпіаді-2024.

“Трохи відпочину [після Євро], але недовго — треба готуватися до чемпіонату світу. Далі Ліга чемпіонів, потім починається цілий рік відбору на Олімпійські ігри. Коли можна буде добре відпочити? Після 2024 року. Ось тоді буде перепочинок”, — розповідала Олена в коментарі Суспільне Спорт.

Проте вже на чемпіонаті світу-2023 з велоспорту Старікової не опинилося в складі України. Єдиною представницею “синьо-жовтих” у жіночих змаганнях з велотреку стала 20-річна Алла Білецька.

Виступи Старікова завершує, перебуваючи в топ-50 двох світових рейтингів UCI: 26-ю — в спринті, 39-ю — в кейріні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *