ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині прогнозують спеку та грози

Ольга Денисяка

|

У суботу, 5 серпня, синоптики прогнозують у Львові та області дощі, грози та град. Про це повідомляє Львівський регіональний центр з гідрометеорології.

У Львівській області буде хмарно з проясненнями. Місцями короткочасні дощі, грози, вдень град. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, вдень місцями шквали 15 – 20 м/с. Температура  вночі 15 – 20°, вдень 27 – 32° тепла. Погіршення видимості в тумані 500 – 1000 м, в дощі.

Водночас мерія Львова закликає усіх зважати на прогноз погоди й бути обачними.

В міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони нагадують правила поведінки під час грози:

  • якщо ви вдома, зачиніть вікна та двері, щоб не було протягу, бо він притягує кульову блискавку; вимкніть з мережі усі електричні прилади – вони притягують блискавки, зокрема й телефон – є загроза влучання блискавки під час розмови.
  • якщо ви на вулиці, не ховайтесь під деревами, бо вони притягують блискавки; також є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру і завдати шкоди; уникайте металевих парканів, рекламних щитів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач і, в жодному разі, не розкривайте парасольки, якщо маєте її з собою – металеві прути притягують розряди.

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання повідомляти на «Гарячу лінію» міста за номером 15-80.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *