ОСТАННІ НОВИНИ

Арахамія розповів, коли відновлять е-декларування для чиновників

Анастасія Диняк

|

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що ВРУ має ухвалити законопроект про поновлення електронного декларування для чиновників у другому читанні до 15 вересня. Про це пише Слово і Діло.

«У нас дедлайн – 15 вересня. Ми маємо зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом. Я думаю, що в цей дедлайн ми вкладемося», – пояснив Арахамія.

Він додав, що сам не очікував поновлення е-декларування та подав декларацію за 2021 та 2022 роки.

«До речі, я подав декларацію, не чекаючи більш суворих правил. Для того, щоб показати у цьому процесі лідерство. Подав за 2021-й та 2022 роки для того, щоб не було жодних питань… У мене всі родичі тут, нічого я не придбав. Єдине, що в мене змінилося у 2022 році, – я побудував на своїй ділянці бомбосховище, але я це незабаром задекларую», – розповів Арахамія.

Зазначимо, 27 липня Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування для посадовців.

Щоб законопроєкт набув чинності, депутати ще мають ухвалити його і в другому читанні.

Нагадаємо, що обов’язкове декларування доходів скасували на початку 2022 року через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Українці вимагали повернути обов’язкове електронне декларування. Петиція про відновлення декларування статків посадовців та депутатів за 4 дні набрала 25 тисяч підписів, що необхідні для розгляду Президентом України. Президент Зеленський схвалив відповідну петицію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *