ОСТАННІ НОВИНИ

У школах оновлять дисципліну «Захист України»: що зміниться

Маркіян Рой

|

Із вересня школярам по-новому викладатимуть дисципліну «Захист України». Про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

З нового навчального року оновлений шкільний предмет викладатимуть поки у тестовому режимі. Учням розповідатимуть про мінну небезпеку, навчатимуть надавати якісну домедичну допомогу, орієнтуватись на місцевості та керувати дронами. Саме на це, за словами міністра, зараз є запит, в тому числі й від самих учнів.

«Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет – корисним та цікавим», – відзначив Оксен Лісовий.

Оновлену дисципліну з вересня почнуть викладати у школах різних областей. Втім остаточно програму затвердять, зважаючи на відгуки вчителів і учнів.

Аби пілотний запуск предмета «Захист України» був успішним, спеціальні навчання пройдуть передовсім самі вчителі. До них залучать міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема, планують провести курси:

  • роботи з симуляторами FPV дронів;
  • топографії;
  • домедичної допомоги та запобіганню травматизму.

Нагадаємо, через повномасштабну війну у Львові теж переглянути викладання дітям такої дисципліни як «Захист України». Аби заняття були більш практичними, а самі знання – актуальними, навесні у місті відкрили перший центр військово-патріотичного виховання, спортивної підготовки та самозахисту «Звитяга».

У першій половині дня старшокласників тут навчають стрільбі, поводженню зі зброєю, самозахисту й наданню першої домедичної допомоги. У другій половині дня заклад відкритий для всіх охочих.

Загалом у кожному районі Львова цього року запрацюють 5 таких центрів національно-патріотичного виховання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *