ОСТАННІ НОВИНИ

В Одесі затримали агента РФ, який раніше був юристом Шарія

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України затримала в Одесі юридичного консультанта «партії Шарія», який за гроші працював на російську воєнну розвідку. Про це повідомили в СБУ.

Так, даними слідства, зловмисник є приватним юристом, який раніше був помічником-консультантом декількох депутатів із фракції «партії Шарія» в одній із райрад Одеської області.

Після повномасштабного вторгнення він разом із дружиною виїхав до тимчасово окупованого Сімферополя, де за власної ініціативи звернувся до «військового комісаріату Криму».

Там одесит був завербований кадровим співробітником 3-го оперативного відділу 316-го розвідувального центру російського гру Григорієм Івановим. Він працював під прикриттям та представився співробітником ФСБ.

Чоловік дав підписку про негласне співробітництво на користь РФ, після чого агенту було присвоєно оперативний псевдонім «Diezel». Фігурант отримав 500 доларів «авансу» і після цього повернувся в Одесу для збору розвідданих.

З Одеси він передавав куратору координати цілей для повітряних ударів по місту, відслідковував місця дислокації та переміщення українських підрозділів ППО, звітував про наслідки «прильотів» ракет і ударів дронами-камікадзе.

Окрім того, він намагався встановлювати контакти з місцевими правоохоронцями, вивчаючи їх кандидатури для поповнення агентурної мережі російських спецслужб.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ. Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Також планується повідомлення про підозру у шпигунстві його російському куратору.

Крім того, контррозвідка СБУ ідентифікувала дружину зрадника, яка зараз мешкає у Санкт-Петербурзі і також співпрацює з російським ГРУ, отримуючи щомісячну платню.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *