ОСТАННІ НОВИНИ

Вибираєте планшет? Кілька причин купити Айпад в 2023 році

Омелян Шевчук

|

Планшет давно став звичним пристроєм для багатьох користувачів. Цей компактний гаджет поєднує функціонал відразу декількох девайсів:

  • Смартфон – сьогодні можна купити планшети зі слотом для Сім-картки, а це можливість здійснювати виклики та використовувати мобільний інтернет;
  • Ноутбук – планшети мають доволі великий дисплей з діагоналлю від 8 до 12,9 дюймів. До того ж до планшета можна під’єднати Bluetooth клавіатуру для зручного набору текстів і повідомлень;
  • Телевізор зі Смарт ТВ – знову ж таки, завдяки великому екрану ви матимете змогу дивитися фільми з мережі, лежачи у ліжку і тримаючи планшет перед собою в руках, чи поставивши його на підставку.

Це лише основний функціонал. Не забуваймо про можливість завантажувати величезну кількість відео та аудіо файлів. А моделі планшетів від провідних виробників на кшталт Apple, Samsung або Xiaomi підтримують роботу зі стилусом, за допомогою якого можна малювати або писати, наче у зошиті.

Виникає цілком закономірне питання – який же планшет купити? Вибір сьогодні доволі широкий.

Планшети Айпад: чому люди надають їм перевагу?

Коли йдеться про продукцію Apple, усі погоджуються, що вона технологічна, надійна та продуктивна. Але в неї є один недолік – ціна. Втім, якщо візьмемо Айпад і планшет іншого виробника, наприклад Samsung з приблизно аналогічними характеристиками, побачимо, що різниця у вартості буде не такою помітною.

Так, у 2023 році однією з найпопулярніших моделей планшетів Айпад є iPad 9, що був презентований ще в 2021 році. Але він досі вважається доволі актуальним. І якраз ціна є його суттєвою перевагою. У “Цитрусі” купити Айпад 9 можна за ціною від 16 499 гривень. Якщо ж шукаєте модель, що підтримує 4G, вартість буде трохи вищою.

Завдяки яким характеристикам Айпад кращий ніж планшет на Андроїді? Розглянемо ключові аспекти:

  • Великі IPS або OLED дисплеї з технологією Retina

Це підвищена щільність пікселів на дюйм, зображення виходить чітким з точним відтворенням усіх нюансів забарвлення.

  • Процесори

Планшет Айпад 9 працює на базі процесора Apple A13 Bionic, котрий наразі посідає 21 позицію у загальному рейтингу чипів. На одній платі маємо, власне CPU, GPU (графічний прискорювач) майже геймерського класу, Neural Engine (нейронний блок з функціями штучного інтелекту).

  • Камери

Зазвичай на планшети ставлять слабенькі камери. Тут же маємо 12-Мп ширококутний фронтальний об’єктив, що забезпечує добру видимість під час спілкування. Є й основна камера на задній панелі 8 Мп.

  • Підтримуваний функціонал

Face ID та Touch ID для розблокування за обличчям та відбитком пальця. Apple Pencil для творчості. Окремо можна придбати клавіатуру Smart Keyboard у вигляді чохла для зручного набирання текстів. Користувач оцінить якість стереодинаміків та вбудованої системи з трьох мікрофонів. Вся продукція Apple добре взаємодіє між собою – iPhone, Airpods, Apple Smart Watch, MacBook.

І цей перелік можна продовжувати ще на декілька сторінок.

Висновки: чому варто купити саме Айпад у 2023 році

Перша причина – ціна. Попри поширені стереотипи, планшети Apple не можна назвати занадто дорогими. Айпад 9 10,2” купити в Україні можна за дуже привабливою вартістю. Хоча, звісно, топові моделі 2022/23 років можуть коштувати набагато дорожче.

Багатьох покупців приваблює операційна система iPadOS, що демонструє стабільність, регулярно оновлюється та вважається набагато безпечнішою у порівнянні з Андроїдом. Крім того, ОС оптимізовано під особливості чипів Apple Bionic, тому iPad може працювати 10-12 годин без підзаряджання в режимі максимального завантаження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *