ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві підприємець привласнив 7 мільйонів гривень на закупівлі комп’ютерів для ЗСУ

Маркіян Рой

|

У Києві приватному підприємцю повідомили про підозру який обманув одну з військових частин та шахрайським способом заволодів майже 7 млн гривень. Про повідомило Державне бюро розслідування.

Правоохоронці встановили, що підприємець уклав угоду з військовою частиною про постачання 1500 комп’ютерів та комплектуючих до них. За додаткову плату він продав операційну систему до комп’ютерів, яка насправді вже йшла комплектом від самого виробника.

Підозрюваний запевнив військових, що операційну систему до комп’ютерів купував окремо і для «доказу» надав фіктивну угоду, стверджує ДБР. Так фігурант увів в оману представників військової частини та змусив їх витратити додаткових 7 млн гривень із державного бюджету.

Підприємцю оголосили підозру в заволодінні чужим майном, шляхом обману, вчиненому в особливо великих розмірах — ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі розв’язується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *