ОСТАННІ НОВИНИ

Тернопільський суд призначив штраф за продаж українок в сексуальне рабство в ОАЕ

Анастасія Диняк

|

Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок двом місцевим мешканцям, які продавали жінок за кордон в Об’єднані Арабські Емірати в сексуальне рабство. Зловмисників зобов’язали сплатити по 119 тисяч гривень штрафу. Про це йдеться у вироку.

Так, зловмисниками виявилися безробітна уродженка Рівного та її напарник з Тернополя, який працював охоронцем у супермаркеті.

За даними слідства, вони шукали жінок у скрутному фінансовому становищі та спілкувалися з ними особисто або ж у забороненій у російській соцмережі.

Українкам обіцяли великі суми коштів за короткий термін, втім не повідомляли реальний вид діяльності. Жінкам обіцяли можливість повернутися до України у будь-який час.

Першу жертву завербували ще у 2017 році. Жінці, яка лишилася з маленькою дитиною після смерті чоловіка, фігуранти запропонували поїхати на роботу в ОАЕ. Витрати на квитки вони також покривали.

Українка вилетіла за кордон 3 листопада і вже потім дізналась про справжній характер роботи – надання послуг сексуального характеру.

Згодом зловмисники намагались завербувати другу жінку, однак та після кількох зустрічей зрозуміла, що її намагаються завербувати до роботи в секс-індустрії і звернулася до правоохоронців.

Лише наприкінці червня 2023 року Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок. Зловмисникам пом’якшили покарання через нібито визнання своєї провини та щире каяття.

Обом присудили штраф у 119 тисяч гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *