ОСТАННІ НОВИНИ

На Сумщині посадовець військкомату «списував» ухилянтів за 6 тис. доларів

Анастасія Диняк

|

На Полтавщині викрили посадовця військкомату, який організував схему виїзду за кордон для ухилянтів. Чоловік підробляв документи щодо визнання військовозобов’язаних непридатним до служби. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Так, за даними слідства, до схеми причетний посадовець Територіального центру комплектування та соціальної підтримки на Полтавщині.

Він пообіцяв військовозобов’язаному видати документи щодо визнання його непридатним до військової служби з виключенням із військового обліку. Ці документи у подальшому мали сприяти безперешкодному перетину державного кордону.

Свої послуги він оцінив у шість тисяч доларів.

Правоохоронці затримали посадовця під час передачі ним виготовлених та попередньо оплачених ухилянтом фіктивних документів.

Проведено обшуки за місцями проживання та роботи затриманого. Вилучено готівку, документи, які підтверджують протиправну діяльність, а також документи на потенційних ухилянтів.

Посадовцю повідомлено про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України та зловживанні впливом (ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 369-2 КК України). Йому загрожує до дев’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчі дії, встановлюється повне коло учасників, причетних до протиправної схеми. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *