ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень Україна звільнила 12,6 кв км на півдні і 2 кв км на Бахмутському напрямку, – Маляр

Анастасія Диняк

|

Росіяни зосереджують основні зусилля на п’ятьох напрямках фронту. Там тривають важкі бої, однак захисникам вдалося звільнити 12,6 кв км на півдні і 2 кв км на Бахмутському напрямку. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Так, противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом минулого тижня там відбулось понад 170 боїв

Зокрема, на Куп’янському напрямку противник штурмував та здійснював пошук слабких місць в українській обороні. Активно намагався наступати в районах південніше Новоселівського з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл. Але безуспішно.

На Лиманському напрямку противник також намагався наступати вів дії з метою витіснення Сил оборони в районі Серебрянського лісу. Всі дії ворога безсуспішні.

На Бахмутському напрямку ворог протягом тижня всіма силами намагався зупинити контрнаступ України, але наші оборонці поступово просувались.

Загалом на Бахмутському напрямку захисники звільнили 37 кв кілометрів. За тиждень – 2 кв кілометри.

На Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка – успіху не мав.

Під щільним вогнем авіації та артилерії Сили оборони України звільнили населений пункт Старомайорське Донецької області.

На Півдні Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

На напрямку Мала Токмачка, Роботине Запорізької області мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах. Звільнена площа складає 204,7 кв кілометра. Збільшено за тиждень на 12,6 кв кілометра.

На вказаних територіях наразі тривають заходи з розмінування місцевості.

Нагадаємо, 27 липня стало відомо, що українські військові звільнили село Старомайорське, що розташоване у Волноваському районі Донецької області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *