ОСТАННІ НОВИНИ

Цієї осені й зими РФ може повторити терор проти енергосистеми України, – Зеленський

Анастасія Диняк

|

На засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад в Івано-Франківську 30 липня президент Володимир Зеленський зазначив, що цієї осені й зими РФ може повторити терор проти української енергетики і влада має бути готовою на державному і місцевому рівнях.

«Восени, та, може так статися, що і взимку, ворог спробує повторити терор проти української енергетики. Ми маємо бути готові в будь-якому випадку до цього як на державному рівні, так і на рівні кожного міста, села й містечка», – зазначив президент.

Він підкреслив, що захистити українську енергосистему можна двома шляхами: фізичним захистом об’єктів енергетики від ударів ракет і дронів, диверсій і кібератак, а також управлінням енергетичною системою та конкретними її частинами, яке має забезпечити генерацію і розподіл енергії навіть в умовах війни.

«На урядовому і безпековому рівнях зробимо все можливе. Відповідальність громад – це максимальне сприяння силам оборони та безпеки, а також уряду в заходах для захисту енергетики, а також максимальний рівень готовності громад до будь-яких складних випробувань і надзвичайних ситуацій в енергетиці», – наголосив Зеленський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *