ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти безуспішно намагались наступати на Лиманському напрямку, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 521 добу війни російські окупанти продовжують штурми біля Мар’їнки та Авдіївки, безуспішно намагались наступати на Лиманському напрямку. Загалом протягом доби на фронті відбулось 24 бойових зіткнення. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 29 липня.

Протягом доби ворог завдав 5 ракетних, 19 авіаційних ударів та здійснив 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Оперативна ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів. Серед них – Миколаївка Чернігівської області; Стара Гута, Грабовське, Волфине Сумської області; Уди, Охрімівка, Огірцеве та Тихе Харківської області.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів росіян зазнали Дворічна, Западне, Кіндрашівка та Куп’янськ Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку від артилерійських обстрілів РФ постраждали понад 10 населених пунктів, серед них були Богданівка, Часів Яр, Іванівське та Біла Гора.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії рашистів наші захисники успішно відбили атаки в районі Авдіївки. Під ворожим вогнем артилерії опинились понад 10 населених пунктів, зокрема Авдіївка, Первомайське, Карлівка, Новокалинове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки. Противник обстріляв понад 10 населених пунктів, серед них були Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах Макарівки і Старомайорського, обстріляли Одрадне, Благодатне, Макарівку, Рівнопіль і Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках рашисти зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування ЗСУ. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Оріхова Запорізької області та Антонівки на Херсонщині. Артилерійських обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, серед них – Новодарівка, Мала Токмачка, Білогір’я, Кам’янське Запорізької області; Золота Балка, Токарівка, Антонівка, Михайлівка Херсонської області.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Українська авіація за добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів. Також наші захисники знищили один розвідувальний дрон оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один артилерійський засіб на вогневій позиції, станцію радіоелектронної боротьби, а також один район зосередження особового складу противника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *