ОСТАННІ НОВИНИ

Українка встановила абсолютний світовий рекорд із глибини пірнання

Маркіян Рой

|

Спортсменка із Харкова Катерина Садурська встановила абсолютний світовий рекорд у фридайвінгу на змаганнях Vertical Blue 2023. Про це повідомили організатори турніру.

Так, українка занурилась на глибину 76 метрів без ластів. Катерина пірнала, затримуючи дихання, тож під водою вона провела 3 хвилини 12 секунд.

За словами організаторів, це досягнення є безпрецедентним у цій дисципліні.

Важливо зазначити, що CNF (пірнання з постійною вагою без ласт), в якій виступала Катерина Садурська, вважають найскладнішою дисципліною фридайвінгу, оскільки дайвер спускається та піднімається вертикально, використовуючи лише власну м’язову силу без допомоги ласт чи будь-яких інших пристроїв.

Сама спортсменка заявила, що свою перемогу присвячує Україні.

«Я дійсно пишаюсь цим досягненням після 23 років у водних видах спорту. Але уроки, які я засвоїла на цьому шляху, люди, яких я зустріла, ситуації, через які я проходила, можливо, навіть більш цінні», – написала вона у своєму Instagram.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Kate Sadurska OLY🇺🇦Freediver (@sadurskaterina)

Довідка:

Катерина Садурська народилась у 1992 році в Миколаєві. Вона відома в Україні як спортсменка зі синхронного плавання. Триразова бронзова призерка чемпіонатів світу з водних видів спорту (2013). Дворазова чемпіонка та багаторазова призерка чемпіонатів Європи з водних видів спорту.

Також Катерина Садурська здобула срібну медаль на чемпіонаті світу з фридайвінгу в 2021 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *