ОСТАННІ НОВИНИ

Мінкульт тимчасово очолить Ростислав Карандєєв

Наталя Дуляба

|

Обов’язки міністра культури та інформаційної політики України тимчасово виконуватиме Ростислав Карандєєв. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Кабінет Міністрів України тимчасово поклав виконання обов’язків міністра культури та інформаційної політики України на Карандєєва Ростислава Володимировича», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що досі 51-річний Ростислав Карандєєв обіймав посаду першого заступника міністра культури та інформаційної політики України.

Як пише Українська правда, посилаючись на власні джерела в Кабміні, наразі в уряді не мають іншої заміни Олександру Ткаченку, який пішов у відставку 27 липня.

Журналісти кажуть, що в середовищі діячів культури Ростислава Карандєєва називають «вічним» заступником міністра культури. Вперше він обійняв цю посаду на початку 2015 року і відтоді «пережив» там міністрів і виконувачів його обов’язків від різних політичних сил: В’ячеслава Кириленка, Євгена Нищука, Володимира Бородянського, Світлану Фоменко та Олександра Ткаченка.

Лише на деякий час Карандєєв полишав міністерство – з лютого по липень 2020-го був радником керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

За першою освітою Ростислав Карандєєв фізик, пізніше опанував правознавство, в МАУП отримав звання доктора економічних наук.

У 2019 році, вже четвертий рік працюючи в Міністерстві культури, закінчив магістратуру в Академії керівних кадрів культури за спеціальністю «Менеджмент соціокультурної діяльності».

В часи президентства Віктора Януковича Карандєєв очолював Раду Фонду гуманітарних програм. У Міністерстві культури та інформаційної політики каденції Олександра Ткаченка був першим заступником міністра.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *