ОСТАННІ НОВИНИ

21 бойове зіткнення: Генштаб розповів про ситуацію на фронті

Наталя Дуляба

|

На 520 добу війни на фронті відбулось 21 бойове зіткнення. Російські окупанти наступають на Мар’їнському напрямку, а Сили оборони України – на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 28 липня.

Протягом доби ворог завдав 10 авіаційних ударів та здійснив 19 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах України.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Галаганівки і Леонівки Чернігівської області та Іскрисківщини і Волфиного Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів. Зокрема це Івашки, Гур’їв Козачок, Уди, Стрілеча, Зелене та Охрімівка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку агресор завдав авіаційного удару в районі Дружелюбівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Колодязне, Дворічна, Западне, Синьківка та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку рашисти завдали авіаційного удару в районі Григорівки Донецької області. Під вогнем російської артилерії опинились населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку від артилерійських обстрілів окупантів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них – Міньківка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Предтечине, Біла Гора Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Авдіївка, Первомайське та Карлівка на Донеччині.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки. Противник здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, серед них були Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Побєда та Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку окупанти обстріляли населені пункти Одрадне, Благодатне, Макарівка, Зелене Поле та Новодарівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування ЗСУ. Артилерійських обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, серед них опинились Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Новоандріївка та Степове Запорізької області; Золота Балка, Михайлівка, Козацьке, Тягинка, Іванівка та Садове Херсонської області.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях противника, здійснюють заходи з контрбатарейної боротьби.

Українська авіація за добу завдала 3 удари по районах зосередження особового складу окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 8 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 станції радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів, а також склад паливно-мастильних матеріалів ворога.

У Генштабі додають, що на тлі успішних бойових дій Сил оборони України та через значні втрати загарбників у живій силі в підрозділах російських окупаційних військ побільшало відмов від участі у бойових діях.

«У районі населеного пункту Розівка Запорізької області близько 60 російських військовослужбовців зі складу 247 десантно-штурмового полку 7 десантно-штурмової дивізії ЗС РФ відмовились виконувати бойові завдання в районі села Старомайорське Донецької області. При цьому окупанти частково вивели з ладу власну автомобільну та бронетанкову техніку», – йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *