ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський нагородив Залужного іменною зброєю

Наталя Дуляба

|

Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного нагородили відзнакою «Іменна вогнепальна зброя». Про це йдеться в указі президента України №453 від 26 липня.

Як вказано у документі, генерала Валерія Залужного відзначили за «визначні особисті заслуги в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зміцненні обороноздатності Української держави, зразкове виконання військового обов’язку, виявлені честь і доблесть».

Видання Армія.inform вже опублікувало фото, на якому Володимир Зеленський особисто вручає нагороду главкому ЗСУ:

Сам Володимир Зеленський додав, що таким чином привітав Валерія Залужного з Днем народження (8 липня). Крім того, 26 липня уродини відзначив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський. Йому президент подарував картину.

«Генерал-полковнику Сирському подарував картину, яка відображає подвиг українських воїнів і повагу до них», – прокоментував Володимир Зеленський.

Додамо, що державну відзнаку «Іменна вогнепальна зброя» заснували у 1995 році. Її вручають офіцерському складу ЗСУ, Держприкордонслужби, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України та інших військових формувань, утворених відповідно до українського законодавства.

Сама нагорода включає моделі Форт-12, на якому вигравірувано ім’я нагородженого, бойовий комплекс із 16 патронів та посвідчення про нагородження.

Дотепер іменною вогнепальною зброєю в Україні відзначили менше 150 осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *