ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській ОВА відреагували на розслідування про зникнення гуманітарки

Ольга Денисяка

|

Голова Львівської ОВА Максим Козицький відреагував на розслідування журналістів про зникнення у Львові партії гуманітарної допомоги зі США. Про це він написав у Телеграмі. 

Голова ОВА заявив, що звернувся до правоохоронців з проханням перевірити інформацію в ЗМІ про зникнення партії гуманітарної допомоги зі США. Журналісти писали, що до зникнення нібито причетна сама ж ОВА.

«Досі залишається відкритим питання, чи потрапляли аптечки на територію України і, якщо так, то що з ними сталося? Десять тисяч аптечок не могли просто розчинитися безслідно. У зв’язку з цим, я вчора звернувся до керівництва Львівської обласної прокуратури та Головного управління Національної поліції у Львівській області, щоб правоохоронці перевірили інформацію. Якщо факти, які виклали журналісти, підтвердяться, то винні мають бути притягнуті до відповідальності. Усі повинні усвідомлювати наслідки своїх дій. Особливо у воєнний час», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, поліція США і Україні, а також СБУ розслідують випадок зникнення близько 10 тис. тактичних аптечок IFAK загальною вартістю 33,6 млн грн, закуплених і відправлених американськими волонтерами для ЗСУ. За даними розслідування журналістів NGL.media, у цій історії є сліди Львівської обласної військової адміністрації та деяких благодійних фондів, з якими вона працює.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *