ОСТАННІ НОВИНИ

У депутата від ОПЗЖ у телефоні знайшли листування з ФСБ, – ЗМІ

Ольга Денисяка

|

У чинного народного депутата України від забороненої «ОПЗЖ» Олександра Пономарьова знайшли в телефоні листування з працівниками ФСБ Росії в період, коли він був у окупованому Бердянську. Про це йдеться в розслідуванні Схем.

Під час обшуку у підозрюваного у державній зраді народного депутата Олександра Пономарьова правоохоронці знайшли у телефоні листування із працівниками ФСБ в період перебування депутата в окупованому Бердянську протягом пів року.  

Редакція публікує фотографії телефону нардепа, вилученого правоохоронцями. Судячи з листувань у чаті Telegram, депутат протягом весни-літа 2022 року підтримував зв’язок із двома працівниками ФСБ – з позивним «Богун» та «Лис», домовлявся із ними про зустрічі у Бердянську і Криму та звітував про роботу своїх підприємств в окупації. Сам народний депутат раніше підтверджував журналістам, що в окупації мав контакти з співробітником ФСБ «Богуном», але говорив, що це «ФСБшник в балаклаві, який намагався схилити його до співпраці», від якої він «відмовився».

У листуваннях, знайдених правоохоронцями в одному з телефонів Пономарьова, депутат сам виступав ініціатором зустрічі з «Богуном».

Також правоохоронці виявили у телефоні листування з контактом на ім’я Віктор «Лис». За даними джерел виданя в правоохоронних органах – це також працівник ФСБ, підлеглий «Богуна».

Журналісти встановили, що компанії Пономарьова вочевидь також допомагали окупаційній владі проводити ремонтні роботи у місті. Про це свідчать записи телефонних перехоплень за квітень 2022, на яких так званий «мер» захопленого Бердянська Олександр Сауленко у розмові з «заступником» Михайлом Грицаєм обговорюють, що команду щодо ремонту може дати лише Пономарьов, але це можна .

Нагадаємо, 24 липня народному депутату Олександру Пономарьову від забороненої проросійської партії «ОПЗЖ» повідомили про підозру за частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України («Державна зрада»). Правоохоронці зі Служби безпеки України і Державного бюро розслідувань повідомляють, що викрили його «на співпраці з РФ».

25 липня Печерський районний суд міста Києва обрав Пономарьову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Депутат перебуватиме в СІЗО 2 місяці, до 21 вересня.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *