ОСТАННІ НОВИНИ

Повітряні сили знищили усі 36 російських ракет

Анастасія Диняк

|

26 липня російські окупанти завдали два ракетні удари по території України. Повітряникам вдалося збити усі 36 ворожих ракет. Про це повідомили у Повітряних силах.

Так, за уточненою інформацією, під час першої масштабної повітряної тривоги було знищено не дві, а три крилаті ракети «Калібр».

Також близько 17:00 год. противник атакував з району Каспійського моря крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555.

Було зафіксовано пуски 36 ракет із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Ракети заходили в повітряний простір України з південно-східного напрямку, йшли на Захід, постійно змінюючи напрямок польоту.

По маршруту слідування ракет працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація Повітряних Сил та ППО інших складових Сил оборони України.

Окрім того, близько 19:00 год. окупанти підняли в небо винищувачі МіГ-31К і завдали удару чотирма аеробалістичними ракетами Х-47 «Кинджал» у напрямку Хмельницької області.

За результатами бойової роботи протиповітряною обороною України знищено 36 повітряних цілей:

  • 3 крилаті ракети «Калібр»;
  • 33 крилаті ракети Х-101/Х-555.

Щодо наслідків пусків Х-47 «Кинджал» інформація уточнюється.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *