ОСТАННІ НОВИНИ

Молдова скорочує кількість російських дипломатів після шпигунського скандалу

Ольга Денисяка

|

Уряд Молдови повідомив, що кількість акредитованих дипломатів і техніко-адміністративних співробітників посольства РФ у Кишиневі скоротять з 84 до 25. Про це заявив прем’єр-міністр Дорін Речан Даніель Воде, передає Українська правда.

За його словами, кількість дипломатичних посад скорочено до 10, а кількість технічних співробітників – до 15.

«Це було принципове рішення, про яке кишинівська влада повідомила представника Російської Федерації сьогодні вранці в Міністерстві закордонних справ», – йдеться в повідомленні.

Цей крок став відповіддю на розслідування Jurnal TV і The Insider, в якому йшлося, що на даху російського посольства в Молдові встановлено десятки антен і супутникових тарілок, які спецслужби РФ використовують для стеження. 

Після цього МЗС Молдови викликало російського посла Олега Васнецова, щоб отримати пояснення дій російських спецслужб у Кишиневі.

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що спецслужби країни поінформовані про ситуацію і згодом вони запропонують « вирішення цієї проблеми» , а глава МЗС Ніку Попеску оголосив про рішення скоротити чисельність персоналу посольства РФ у Кишиневі. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *