ОСТАННІ НОВИНИ

Під Бахмутом поранено журналіста AFP

Андрій Котенський

|

35-річний американський відеожурналіст агенції AFP Ділан Коллінз у понеділок був поранений у результаті атаки ворожого безпілотника під час репортажу про роботу українських артилеристів поблизу Бахмута. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Agence France Presse.

У результаті атаки в лісосмузі поблизу Бахмута Коллінз зазнав численних осколкових поранень. Чоловіка евакуювали в найближчу лікарню, де йому надали першу допомогу. Лікарі кажуть, що здоров’ю журналіста AFP нічого не загрожує: він перебуває при тямі й підтримує зв’язок із колегами.

Директорка AFP в Європі Крістін Буаг’яр повідомила, що агентство розслідує обставини інциденту.

Ділан Коллінз працює в AFP із 2018 року на посаді відеокоординатором в Лівані та Сирії, але з початку повномасштабного російського вторгнення в лютому 2022 року регулярно виконував завдання в Україні.

Журналіст має значний досвід роботи в зонах конфліктів на Близькому Сході: у 2020 році він висвітлював війну в Нагірному Карабаху.

Нагадаємо, що 9 травня під час російського обстрілу під Бахмутом загинув 32-річний відеожурналіст AFP Арман Сольдін. Йому посмертно вручили найвищу цивільну нагороду Франції – орден Почесного легіону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *