ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині сільрада перед припиненням повноважень безкоштовно віддала землю вартістю понад 844 млн грн

Анастасія Диняк

|

Суд визнав незаконним рішення Рясне-Руської сільської ради напередодні припинення її повноважень безкоштовно передати у приватну власність землю вартістю понад 844 млн грн. Про це повідомили у відділі інформаційної політики прокуратури Львівщини.

Так, у 2020 році, напередодні припинення повноважень Рясне-Руської сільської ради, останньою було незаконно безоплатно передано у приватну власність гаражно-будівельному кооперативу землю, яка знаходиться в одному із сіл, які увійшли у склад Львівської ОТГ.

Прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання недійсним рішення сільської ради, скасування державної реєстрації з метою повернення у комунальну власність земельної ділянки.

Господарський суд Львівської області повністю задовільнив позов та визнав незаконним рішення про передачу у приватну власність землі площею майже 21,5 га.

Однак, кооператив оскаржив рішення суду в апеляційній інстанції. В свою чергу Західний апеляційний господарський суд погодився з доводами прокурора та судом першої інстанцій про наявність підстав для задоволення позову та залишив його без змін.

Наразі зусиллями прокуратури рішення суду реально виконано –  право власності за юридичною особою припинено, про що внесено відповідні записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Відповідно зареєстровано право комунальної власності Львівської міської ради.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *