ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський ініціював скликання ради Україна-НАТО

Андрій Котенський

|

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга з пропозицією невідкладно скликати Раду Україна – НАТО для кризових консультацій.

На майбутній зустрічі обговорюватимуть безпекову кризу в Чорному морі, яку створила Росія.

«Звернувся до Єнса Столтенберга з пропозицією невідкладно скликати таку Раду для відповідних кризових консультацій. Днями зустріч відбудеться. Безпекову кризу в Чорному морі ми можемо подолати», – повідомив Володимир Зеленський.

За його словами, будь-яка дестабілізація в цьому регіоні та зрив роботи наших експортних шляхів означатимуть проблеми з відповідними наслідками для всіх у світі.

«Цінова криза – найменший із можливих наслідків. Обговорили з паном Столтенбергом наші кроки щодо розблокування і забезпечення сталої роботи «зернового коридору». У нашій співпраці ми перейшли на новий, вищий рівень – рівень Ради Україна – НАТО. І цей механізм може спрацювати», – сподівається Президент України.

Під час розмови із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом також обговорили питання виконання домовленостей, яких досягли на саміті Альянсу у Вільнюсі.

«Пріоритет незмінний: це якнайшвидший вступ у НАТО, коли дадуть змогу безпекові умови. Лише це надійно гарантуватиме безпеку та мир усій Європі», – додав Володимир Зеленський.

Речниця Альянсу Оана Лунгеску вже підтвердила, що зустріч відбудеться у середу, 26 липня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *