ОСТАННІ НОВИНИ

На Підзамчі збудують новий офісний центр

Наталя Дуляба

|

У Львові на вул. Богдана Хмельницького, 121 збудують офісний центр із підземним паркінгом та закладом громадського харчування. Відповідне рішення 21 липня прийняв виконавчий комітет Львівської міськради.

Містобудівні умови та обмеження на реконструкцію існуючої будівлі на вул. Богдана Хмельницького, 121 отримало ТзОВ «Велпласт». Саме тут розташоване це підприємство, яке замість своїх складських й адміністративних приміщень хоче збудувати офісний центр.

На цьому місці дотепер зберігся старовинний дерев’яний фахверк – великі каркасні конструкції, які є основою будівлі. Цей об’єкт не є пам’яткою архітектури, але як наголосив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, його мають зберегти.

«Сьогодні тут є збережений дерев’яний фахверк – достатньо унікальна річ для міста. Цей об’єкт розглядали на містобудівній раді, архітектори вийшли з концепцією збереження цього фахверку. Його закриють склом, офісні поверхи сформують вище, а сам заклад громадського харчування влаштують у межах цього фахверку. Таке рішення є доцільним», – прокоментував Антон Коломєйцев.

Під майбутнім офісним центром також облаштують підземний паркінг.

Будівництво вестимуть в історичному ареалі Львова на земельній ділянці площею 0,06 га, яка входить до зони Ж-2, зони малоповерхової квартирної забудови (до 4 поверхів включно), і частково зони ТР-2 – зона транспортної інфраструктури відповідно до зонінгу Шевченківського району.

Своїм рішенням виконком дозволив забудувати земельну ділянку на 83%, а також встановив, що висота будівлі не повинна перевищувати 15,5 м.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Велпласт» займається гуртовою торгівлею і зареєстроване за місцем майбутнього будівництва. Засновницями підприємства є уродженки Солонки і Лапаївки Мар’яна Адашинська та Валерія Мушкета. Із жодними іншими фірмами вони не пов’язані.

У соцмережах людина на ім’я Мар’яна Адашинська – львівська косметологиня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація забудовника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *