ОСТАННІ НОВИНИ

У Миколаєві затримали 55-річну колаборантку

Анастасія Диняк

|

Правоохоронці затримали жительку Миколаєва, яка збирала та передавала дані про місця дислокації і техніки ЗСУ родичу з Криму. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

За даними слідства, у червні 55-річна мешканка Миколаєва збирала та передавала родичу, який проживає на тимчасово окупованій території АР Крим, через Telegram інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ та військової техніки на території Миколаївської та Херсонської областей.

При цьому жінка усвідомлювала, що надана нею інформація може бути використана для завдання ворогом артилерійських чи авіаударів по зазначених об’єктах.

В ході обшуку у неї вилучено мобільний телефон, який використовувався в протиправній діяльності.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури фігурантці повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Жінці загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

За клопотанням сторони обвинувачення стосовно підозрюваної обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *