ОСТАННІ НОВИНИ

У рашистів не стало ще одного пункту управління

Наталя Дуляба

|

На 510 добу війни російські окупанти й надалі зосереджують свої головні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Тут протягом доби відбулось 18 бойових зіткнень. Сили оборони України продовжують свої наступальні й оборонні операції. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 18 липня.

За уточненою інформацією, протягом доби російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши 6 крилатих ракет «Калібр» та 35 дронів «Шахед-136» (попередньо було відомо про 36 безпілотників). Силами та засобами Повітряних Сил знищено всі ракети і 31 «Шахед».

Крім того, ворог завдав 70 авіаційних ударів та здійснив 53 обстріли із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали промислові об’єкти, житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Оперативна ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли більше 20 населених пунктів, зокрема, постраждали Середина-Буда, Іскрисківщина, Степне Сумської області та Глибоке, Вовчанські Хутори, Волохівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Рашисти завдали авіаційного удару в районі Кислівки, під артилерійським і мінометним вогнем опинились Новомлинськ, Дворічна, Западне, Петропавлівка, Голубівка та Куп’янськ Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Спірного і Сіверська на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Берестове, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку, незважаючи на щільний вогонь авіації та артилерії окупантів, ЗСУ успішно відбили атаки в районі Богданівки Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів біля Курдюмівки, Озарянівки, Дружби, Білої Гори та Олександро-Шультиного Донецької області.

Від артилерійських обстрілів росіян постраждали більше десятка населених пунктів, серед них – Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Часів Яр, Маркове Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ завдали авіаудару в районі Авдіївки. Водночас вони обстріляли з артилерії більше 10 населених пунктів, зокрема це були Авдіївка, Водяне, Первомайське, Орлівка та Бердичі Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Красногорівки Донецької області. Противник гатив по десятку  населених пунктів, серед них – Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка та Максимільянівка.

На Шахтарському напрямку російські загарбники здійснили невдалі спроби відновлення втраченого положення в районах Рівнополя Донецької області та Новодарівки Запорізької області. Завдали авіаційних ударів в районах Великої Новосілки, Макарівки та Рівнополя Донецької області. Під вогнем окупантів опинились, зокрема Вугледар, Сторожеве та Благодатне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти намагаються не допустити подальше просування наших військ. Завдали авіаудару в районах Малої Токмачки, Новоданилівки, Оріхова та П’ятихаток Запорізької області.

З артилерії ворог накрив понад 20 населених пунктів, серед них були Вільне Поле, Времівка Донецької області; Залізничне, Лобкове, Кам’янське Запорізької області; Синельникове та Нікополь Дніпропетровської області; Бургунка, Садове, Берегове, Розлив Херсонської області та місто Херсон, а також Очаків на Миколаївщині.

Тим часом Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії, здійснюють заходи з контрбатарейної боротьби.

Українська авіація за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів, ще 3 – по їхніх зенітно-ракетних комплексах. Також наші захисники збили 2 розвідувальних дрони оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління ворога, 8 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 склади боєприпасів та 3 станції радіоелектронної боротьби.

Відомо, що російські окупаційні війська продовжують переобладнувати об’єкти цивільної інфраструктури під власні потреби. Так, у Лисичанську, що на Луганщині, на території колишньої міської поліклініки вони розмістили особовий склад та командування підрозділу «Ахмат».

«В населених пунктах Ялта, Юр’ївка та Урзуф Донецької області території баз відпочинку “Червона Гвоздика”, “Космос” та “Прибій” повністю переобладнано під військові бази з фортифікаційними спорудами (бліндажами) для розміщення особового складу російських окупаційних військ», – додають у Генштабі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *