ОСТАННІ НОВИНИ

На Золочівщині запрацював перший кооперативний молокопереробний завод

Наталя Дуляба

|

Перший в Україні кооперативний молокопереробний завод відкрили у Золочівському районі. Його створили за фінансової підтримки уряду Канади. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Завод називається «Набіл», він запрацював у селі Утішків Красненської громади. Підприємство будували два з половиною роки в межах проєкту «Розвиток молочного бізнесу в Україні», який фінансує уряд Канади.

Власниками першого кооперативного молокопереробного заводу в Україні є більше ста підприємств Львівської області. У підприємство вклали загалом 95 млн грн.

За одну зміну на заводі перероблятимуть 25 тонн молока зі сотні молочних господарств Львівщини. Тут вироблятимуть молоко, кефір, йогурт, масло та м’які сири. Згодом потужності планують збільшити до 50 тонн молока за зміну.

Наразі робу на підприємстві отримають 25 людей.

Урочисте відкриття заводу пройшло 18 липня, участь у ньому взяла послиня Канади в Україні Лариса Ґаладза.

«Вдячність канадським партнерам за реалізацію такого масштабного проєкту та постійну і всебічну підтримку задля наближення нашої перемоги. Дякуємо молочним господарствам, які продовжують роботу, об’єднуються в кооперативи та розвивають молочну галузь нашої держави. Нехай цей проєкт стає прикладом і мотивацією для створення нових господарств і єднання довкола кооперативів», – підкреслив Максим Козицький.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Максима Козицького

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *