ОСТАННІ НОВИНИ

Російським окупантам не вистачає контрбатарейних радарів, – розвідка Британії

Ольга Денисяка

|

Російській армії не вистачає контрбатарейних радіолокаційних станцій. Про це йдеться у звіті Міністерства оборони британії з посиланням на дані розвідки.

«Росія потерпає від загострення нестачі контрбатарейних радарів, особливо сучасних «Зоопарк-1М». Найбільш ймовірно, що лише невелика частина розгорнутого від початку арсеналу «Зоопарків» залишиться в Україні. На кадрах із відкритих джерел видно, що на початку липня 2023 року поряд із районом розташування 58-ї армії було знищено ще один «Зоопарк-1М», – йдеться в огляді.

Британська розвідка стверджує, що цій проблемі надав особливої ваги генерал Іван Попов, якого нещодавно звільнили з посади командувача 58-ї армії.  

«Дієвість російських сухопутних військ залежить від виявлення української артилерії та завдання ударів по ній. Ключовим компонентом цього підходу є протибатарейні радари, які дозволяють командирам швидко визначати розташування ворога», – пояснює Міноборони Британії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *