ОСТАННІ НОВИНИ

На відновлення й реформи в Україні Швеція виділяє рекордні 522 млн євро

Андрій Котенський

|

Шведський уряд схвалив нову стратегію співпраці з Україною у сфері відновлення й реформ, яка передбачає виділення близько 522 мільйонів євро впродовж 5 років, повідомляє Європейська правда.

Стратегія співпраці Швеції з Україною у сфері відновлення й реформ на 2023-2027 роки – найбільша в історії Швеції двостороння стратегія сприяння розвитку.

Вона охоплює п’ять напрямів підтримки: відновлення; зелений перехід і збалансований розвиток; інклюзивний економічний розвиток; безпека; права людини, демократія, верховенство права та гендерна рівність.

Окремий наголос у стратегії робиться на сферах, де Швеція посідає лідерські позиції: «зелений» перехід, соціальні питання та цифрова трансформація.

Також наголошується на важливості залучення бізнесу в питання відбудови України.

«Умови для ведення бізнесу мають вирішальне значення для відбудови та відновлення економіки України. Зміцнюючи інвестиційний клімат України та роль країни як торговельного партнера, стратегія може сприяти розвитку торгівлі та підприємництва…

Ми робимо важливий крок для надання потужної та довгострокової підтримки для відновлення України. Це зміцнить стійкість України та демократичний розвиток, що посилить здатність країни протистояти повномасштабному російському вторгненню», – повідомив міністр міжнародного розвитку, співробітництва та зовнішньої торгівлі Швеції Йохан Форсселл.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року Стокгольм надав Києву підтримку на загальну суму близько 22 мільярда шведських крон (1,91 мільярда євро), зокрема чотири мільярди крон (347 мільйонів євро) – у вигляді фондів допомоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *