ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині на хабарі затримали двох посадовців

Анастасія Диняк

|

На Львівщині посадовець міськради та директор комунального підприємства організували схему «відкату» за укладеним договором поставки піску. Для безперешкодного перерахування коштів із місцевого бюджету вони вимагали від підприємця 14% від вартості угоди. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Так, за даними слідства, заступник голови одного із міст Львівщини та директор комунального підприємства вимагали «відкат» від приватного підприємця. Він займався постачанням піску на замовлення комунального підприємства, що перебуває у підпорядкуванні міської ради.

За даними Нацполіції, фігуранти організували схему «відкату» за укладеним договором поставки товару – для безперешкодного перерахування коштів із місцевого бюджету зловмисники вимагали від підприємця 14% від вартості угоди.

Зокрема, посадовці обіцяли сприяти у виконанні умов укладеного договору і в оплаті за поставлений пісок. А також не створювати штучних вимог щодо кольору та якості піску, які фактично не були передбачені договором.

За результатами проведення тендерної процедури закупівлі один із підприємців регіону повинен був поставити місцевому комунальному підприємству 620 тонн піску на загальну суму понад 300 тисяч гривень.

Відповідно, посадовці одержали від підприємця 42 тисячі гривень «відкату» – по 21 тисячі гривень кожен. Обох затримали під час отримання грошей.

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури фігурантам повідомлено про підозру. Обом інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Їм до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів та відсторонення їх від посад.

Досудове розслідування здійснює Головне управління Нацполіції у Львівській області, оперативний супровід – УСР у Львівській області ДСР НП України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *