ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні дозволили самостійно вчити теорію для складання іспиту на права

Наталя Дуляба

|

Верховна Рада України прийняла в цілому законопроєкт №7354, який дозволяє самостійно вчити теоретичну частину іспиту на отримання водійських прав. Про це повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук.

«Дозволили майбутнім водіям самостійно здобувати знання для теоретичної частини іспиту на отримання водійського посвідчення. Встановили штрафи для посадовців автошкіл за порушення підготовки водіїв», – коротко резюмував він.

Як пише Економічна правда, осіб, які вирішили самостійно вчити правила дорожнього руху, мають допускати до теоретичного іспиту на рівних правах із курсантами автошкіл.

Раніше від майбутніх водіїв вимагали проходити підготовку, зокрема теоретичну, в акредитованих закладах. Практичний курс, як і раніше, потрібно проходити в автошколах.

Також Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнили двома новими статтями:

  • порушення порядку підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів (карається штрафом від 500 до 800 неоподатковуваних мінімумів, тобто 8500 – 13 600 грн);
  • порушення порядку державної акредитації автошкіл та приймання іспитів (карається штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів, тобто 8500 – 17 000 грн; а для працівників МВС – від 1000 до 3000 мінімумів, тобто 17 000 – 51 000 грн).

Нові штрафи набудуть чинності наступного дня після опублікування закону. Самостійне проходження теорії буде можливим через три місяці після оприлюднення закону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *